Retour & Afhandeling

JOIN EF&S!

Wij zijn een leuk en groeiend bedrijf binnen de totale logistieke dienstverlening. Dat zeggen we niet alleen zelf, dat horen we ook van onze medewerkers.
Interesse om ook onderdeel te worden van onze toffe organisatie?

Net als bij alle andere processen, gaat ook hier wel eens iets mis. Retouren zijn onvermijdelijk, maar bij EF&S pakken we dit onderdeel met alle plezier aan en op: aanpakken door de goederen op een effectieve en efficiënte manier te verwerken (zowel fysiek als administratief) en oppakken door te kijken of we ergens een verbeterstap kunnen inbouwen om de kans op herhaling te verkleinen.
De manier waarop we met deze stroom omgaan en hoe de retouren worden afgehandeld, is een heel belangrijk onderdeel van de ervaring én waardering. Dat geldt zowel voor onze opdrachtgevers als hun klanten.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% van de klanten met een slechte retour-ervaring aangeeft om niet meer bij dat bedrijf zullen kopen! Anderzijds is een goede retourafhandeling bij 8 van de 10 kopers een reden om wél terug te keren als klant.
Het is duidelijk dat klantvriendelijke retourafhandeling een essentieel aspect is van de uitvoering, vandaar dat wij daar veel tijd en aandacht in steken en het graag bij jou uit handen nemen.

De snelheid en kwaliteit waarmee u uw retouren verwerkt, is bepalend voor de klanttevredenheid. Dit omvat alle gerelateerde vervolgactiviteiten. ODM-Data en Fulfilment software managen de retourprocessen van;

  • Bevestigen van de ontvangst retour aan uw klant
  • Uitpakken, beoordelen van de retour zending en we vermelden de redenen voor de terugkeer
  • Beginnen we met eventuele vervolgactiviteiten, retour op voorraad, reparatie, omruiling of refund actie.
  • Database en communicatie met de klant zal realtime verlopen
  • Maken we de nieuwe voorraad direct beschikbaar voor verzending

Het resultaat is zeer tevreden klanten, met onnodige kosten, als gevolg van (data)-overdrachten en vertragingen, klantenservice-activiteiten en buffervoorraad tot een minimum beperkt.

Het verlagen van de kosten van retouren kan een grote impact hebben op uw bedrijfsmodel. Elke 1% onnodig rendement kost u 2,5% van uw nettoresultaat. Onze ervaring leert dat ongeveer 35% van alle retouren kan worden vermeden door te leren van eerdere retouren en hun oorzaken. De wijze waarop een retour wordt afhandelt, is dus in de ogen van uw klant net zo van belang als de kwaliteit van uw levering.